Українська ППО може збивати «Циркони» системами SAMP/T та Patriot - Євлаш

Українська ППО може збивати «Циркони» системами SAMP/T та Patriot - Євлаш

Укрінформ
Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш заявив, що українські системи протиповітряної оборони можуть збивати російські ракети типу «Циркон» за допомогою систем SAMP/T та Patriot.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform.

Як зазначив Євлаш під час ефіру Радіо Свобода, у гіперзвукової зброї швидкість більш ніж 5 махів, а 1 мах — це приблизно 1200 км за годину. Але в України є засоби, щоб їх збивати.

«Це дуже-дуже швидка зброя. Якщо ми кажемо про «Циркони», то це приблизно 8-9 Махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їх швидкість спадає. Вона стає дозвуковою. Десь 4,5 Махи. І саме в цей момент ми можемо застосовувати наші комплекси, які є протибалістичними. Це SAMP/T, Patriot, які можуть завдавати потужних уражень і збивати навіть от таку от зброю», - розповів речник ПС ЗСУ.

Читайте також: Франція й Німеччина оголосили про створення коаліції на підтримку української ППО

Як повідомляв Укрінформ, начальниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що для росіян пріоритетним залишається спосіб терористичного тиску, і РФ може продовжувати час від часу здійснювати точковий терор із акцентом, у тому числі на Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-