Ядерні погрози Росії свідчать про прагнення Кремля до ескалації - речник ЄС

Ядерні погрози Росії свідчать про прагнення Кремля до ескалації - речник ЄС

Укрінформ
Оголошення Росії про намір провести навчання із ймовірного застосування тактичної ядерної зброї поблизу кордонів України є ще одним проявом безвідповідальної поведінки Кремля та його прагненням до подальшої ескалації.

Про це у Брюсселі під час брифінгу заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це є продовженням російської безвідповідальної поведінки та ще одним доказом, що Кремль зацікавлений лише у подальшій ескалації ситуації, яка була спричинена його злочинною агресією проти України. Тож ми закликаємо Росію зупинити цю ескалацію, безвідповідальну риторику та поведінку, зупинити агресію проти України, яка є грубим порушенням міжнародного права та міжнародних зобов’язань самої Росії», - сказав Стано.

Він утримався від відповіді на запитання журналістів щодо того, чи є Кримський міст законною ціллю для Збройних сил України, наголосивши, що ЄС не коментує ті питання, які більше належать до воєнної стратегії.

Читайте також: На боці Росії проти України воюють 514 тисяч солдатів - ГУР

«Що є дуже очевидним для нас - це те, що Україна бореться за власне виживання, і вона має законне право на самооборону. Проти України була скоєна агресія, Україна була атакована у порушення міжнародного права, її суверенітету та територіальної цілісності. Тож Україна користується міжнародно гарантованим правом вживати заходи самозахисту», - зазначив речник ЄС.

Як повідомлялося, у Росії анонсували навчання із відпрацювання ймовірності застосування тактичної ядерної зброї «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань». Бойове застосування такої зброї буде відпрацьовуватися «з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви та погрози окремих західних офіційних осіб на адресу РФ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-