В Естонії починаються масштабні військові навчання «Весняний шторм»

В Естонії починаються масштабні військові навчання «Весняний шторм»

Укрінформ
В Естонії у понеділок розпочинаються масштабні військові навчання "Весняний шторм", які проходитимуть у західній частині країни та на островах до 17 травня.

Про це передає Укрінформ із посиланням на ERR.

Навчання будуть розділені на три основні етапи. З 6-го по 12 травня формуватимуться підрозділи та відпрацьовуватиметься співпраця. З 13-го по 17 травня у західній Естонії, включаючи острови, відбудуться основні навчальні бої. У навчаннях буде задіяно близько 14 тис. учасників із 15 країн.

Цього року "Весняний шторм" вперше залучає до навчань і місцеве населення, зокрема щодо підвищення поінформованості про небезпеки.

Читайте також: У Чехії пройдуть навчання за участі військових США

Зазначається, що маневри торкнуться учасників дорожнього руху.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня НАТО розпочало найбільші за останні десятиліття військові навчання Steadfast Defender 2024, що симулювали конфлікт із "практично рівним противником". У навчаннях взяли участь усі країни НАТО та на той час країна-кандидат Швеція. Маневри охоплювали територію Європи від Норвегії на півночі до Румунії на півдні. Сценарій маневрів – напад Росії на територію союзників, який приводить у дію статтю п'яту договору НАТО про колективну оборону.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-