Уряд затвердив порядок повернення дітей, депортованих у РФ

Уряд затвердив порядок повернення дітей, депортованих у РФ

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив порядок виявлення та повернення дітей, депортованих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

Сьогодні Кабмін ухвалив постанову «Про затвердження Порядку виявлення та повернення дітей, депортованих або примусово переміщених внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України».

Проєкт акта був розробленй Мінреінтеграції у межах виконання плану Bring Kids Back UA, який є складовою «Формули миру» Президента України Володимира Зеленського.

«Порядок визначає взаємодію між суб’єктами, які беруть участь у пошуку, поверненні й забезпеченні соціального захисту та реінтеграції дітей, зокрема дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Також йдеться про тих дітей, які перебувають під ризиком такої депортації або переміщення», - зазначили у Мінреінтеграції.

Читайте також: Лубінець анонсував хороші новини щодо повернення дітей

Суб’єктами є представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, СБУ, Національного інформаційного бюро.

Координатором взаємодії суб’єктів визначено Мінреінтеграції.

«Проєкт акта покликаний законодавчо врегулювати питання повноважень цих суб’єктів щодо виявлення та повернення депортованих або примусово переміщених дітей. Одним з основних заходів, який має здійснюватися законними представниками дитини й іншими уповноваженими органами, є розробка індивідуального плану повернення. Такий план має бути комплексним та розробленим з урахуванням індивідуальних потреб дитини», - підкреслили в Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, за останні два місяці Україні за сприяння міжнародних партнерів вдалося повернути додому 38 дітей.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-