У Тернополі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

У Тернополі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Фото
Укрінформ
У Тернополі вшанували пам'ять жертв політичних репресій, провівши мітинг-реквієм біля музею політичних в’язнів та репресованих.

Про це повідомила у Фейсбуці Тернопільська ОВА, передає Укрінформ.

«Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. З цієї нагоди біля Тернопільського музею політичних в’язнів та репресованих відбувся мітинг-реквієм. Представники влади, духовенства та десятки жителів міста зібралися, аби вшанувати пам'ять невинних жертв тоталітарного режиму», - йдеться у повідомленні.

Заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко наголосив, що «ми не маємо права забувати наших героїв, людей, які віддали життя за Україну». «Герої сьогодення захищають нашу країну від тих самих ворогів - російського загарбника. Нас намагалися знищити тоді й хочуть зараз. Але українці - незламна нація. Ми вистояли колись і виборемо перемогу зараз!» - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, щорічно у третю неділю травня в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

Читайте також: Зеленський із дружиною вшанували пам'ять жертв політичних репресій

У Биківнянському лісі розташоване найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій. Тут був об’єкт спеціального призначення НКВС, де наприкінці 1930-х - у 1940-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих.

Фото: Тернопільська ОВА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-