Обстріл об’єкта Укренерго на Сумщині: 91 населений пункт досі без світла

Обстріл об’єкта Укренерго на Сумщині: 91 населений пункт досі без світла

Укрінформ
У Сумській області триває заживлення споживачів після удару ворога по об'єкту Укренерго, на ранок 6 травня залишається знеструмленими 91 населений пункт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго" у Фейсбуці

"В ніч на 6 травня росіяни атакували енергооб’єкт НЕК «Укренерго» в східному регіоні. Є пошкодження обладнання, внаслідок чого були знеструмлені споживачі в 1 325 населених пунктах Сумської області. На ранок в області залишається знеструмленим 91 населений пункт, з яких 18 частково. Тривають відновлювальні роботи, проводиться заживлення споживачів", - йдеться у повідомленні.

Вчора, 5 травня, споживання досягло максимуму між 21:00 та 22:00, його рівень був на 14% нижчим за добовий максимум попередньої неділі 28 квітня.

Сьогодні о 09:50 споживання на 9% нижче , ніж в цей же час в попередній робочий день - п’ятницю, 3 травня.

Читайте також: Останні масовані атаки РФ завдали енергетиці збитків на понад $1 мільярд - Галущенко

Імпорт електроенергії 6 травня запланований у вечірні години з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 5 362 МВт/год. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину.

Як повідомлялося, вночі росіяни завдали ракетно-дронового удару по Сумщині. Серед пошкодженої цивільної інфраструктури – високовольтний об'єкт Укренерго. Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Ремонтні бригади Укренерго працюють над поетапним відновленням енергопостачання споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-