Кулеба: Якби Україна була такою корумпованою, як кажуть - партнери не давали б нам грошей

Кулеба: Якби Україна була такою корумпованою, як кажуть - партнери не давали б нам грошей

Укрінформ
Якби Україна справді була такою корумпованою, як її сприймають, то міжнародні партнери не надавали б нашій країні допомоги і не розпочинали би процес вступу до ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з державним секретарем США Ентоні Блінкеном пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що треба розрізняти сприйняття корупції і той факт, яким насправді є цей рівень. У цьому контексті він нагадав, що ЄС та МВФ хвалять Україну за антикорупційні реформи та боротьбу з корупцією.

Читайте також: Кулеба нагадав партнерам, що кожна затримка з постачанням озброєнь призводить до втрат ЗСУ

«Завжди є простий критерій рівня корупції – якби ми були такими корумпованими, як нас сприймають, то нам би не давали грошей і не тривав би переговорний процес про вступ України до ЄС, а США не довіряли б українцям», - сказав Кулеба.

Він додав, що є завдання у сфері боротьби з корупцією, над якими ми працюємо, і підкреслив, що Президент Зеленський, український уряд і парламент послідовно борються з корупцією та досягають "серйозних результатів".

Читайте також: США виділяють додаткові $2 мільярди на військову підтримку України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен, виступаючи перед студентами НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» 14 травня, заявив, що корупція має бути викорінена, інакше Україна залишиться схожою на Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-