США не заохочують удари по території Росії, але Україна має сама вирішувати - Блінкен

США не заохочують удари по території Росії, але Україна має сама вирішувати - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати не заохочують удари по території Росії, але зрештою Україна сама має вирішувати, як їй вести війну за свою свободу.

Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Сполучені Штати віддані тому, щоб допомогти забезпечити перемогу України в цій війні. Ми продемонстрували це за допомогою надзвичайної допомоги, яку ми надали і продовжуємо надавати”, – сказав Блінкен.

Він додав: “Ми не заохочували чи уможливлювали удари за межами території України, але врешті-решт Україна має сама приймати рішення про те, як їй вести війну. Війна ведеться за захист своєї свободи, суверенітету та територіальної цілісності”.

Читайте також: Безпекова угода між Україною і США може бути підписана за кілька тижнів - Блінкен

Держсекретар запевнив, що США продовжать підтримувати Україну оснащенням, необхідним їй для успіху і перемоги.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва підкреслив прагнення американської сторони забезпечити успіх України на полі бою.

Президент Володимир Зеленський вважає, що міжнародні партнери мають підтримувати удари у відповідь по інфраструктурі на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-