Якщо Путіна непокоїть західна зброя, хай виводить свої війська з України - Білий дім

Якщо Путіна непокоїть західна зброя, хай виводить свої війська з України - Білий дім

Укрінформ
Росія має припинити війну та вивести свої війська з України, якщо хоче вберегти їх від ще більших втрат на тлі посилення допомоги ЗСУ з боку Заходу.

З такою заявою виступив радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо Путін та російські офіційні особи турбуються про свої війська в Україні, які отримують удари зброєю з інших країн, то найлегший спосіб відреагувати – це просто забрати свої війська й піти геть», - сказав Кірбі.

Таким чином він прокоментував інформацію про те, що РФ виступила з погрозами ударів по військових об’єктах Британії після того, як глава МЗС цієї країни Девід Кемерон підтвердив право України застосовувати надану їй зброю. У Москві також оголосили, що проведуть навчання з використанням тактичної ядерної зброї.

Читайте також: Російська армія втратила в Україні вже 475 300 загарбників

У цьому зв’язку радник Білого дому зауважив, що Сполучені Штати уважно відстежують це питання, та назвав «ядерну» риторику російського керівництва безвідповідальною.

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США заявив, що у Вашингтоні не бачать ознак, які могли б свідчити про загрозу застосування Росією ядерної зброї у війні проти України.

Фото: rfe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-