Росіяни знову активно використовують «Шахеди» і готуються до масованих атак - Повітряні сили

Росіяни знову активно використовують «Шахеди» і готуються до масованих атак - Повітряні сили

Укрінформ
Після певного затишшя ворог активізував використання «Шахедів» і готується до масованих атак по Україні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

«Ворог планує та готується до проведення наступних атак. Ми не можемо напевне знати їхній стратегічних задум, однак найімовірніше противник аналізує удари, які він наніс по нашій енергетиці, і вважає, що певні його цілі досягнуті. Проте, аби постійно проводити атаки, йому необхідно накопичувати свої ракети. Тому ми зараз спостерігаємо певне затишшя», – сказав Євлаш.

Він зазначив, що перед тим спостерігалося невикористання безпілотників типу Shahed, а зараз вони знову активізувалися.

За його словами, наразі тактика росіян полягає в тому, що вони з різною періодичністю можуть запускати свої безпілотники.

Читайте також: Ворог активізував застосування розвідувальних дронів - Євлаш

«На третій рік повномасштабної війни їм не вдається придумати нічого нового. Ці всі безпілотники програмуються росіянами, які напередодні вивчають та аналізують досвід, який вони здобули під час попередніх урядів. Потім вони намагаються екстраполювати його під час наступних атак на нашу енергетичну інфраструктуру. Зокрема, намагаються атакувати вночі, але через те, що зараз збільшується доба, то часу на застосування таких безпілотників все менше і менше» – зауважив речник Повітряних сил.

Євлаш додав, що противник менше почав використовувати ракети різних типів, але наразі серйозною проблемою є використання КАБів.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 травня Сили ППО знищили 12 ворожих ударних БпЛА в Сумській області.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-